Kosten kraamzorg

Kraamzorg wordt volledig vergoed door uw zorgverzekering. Er is alleen wel een wettelijke eigen bijdrage.    Voor 2024 is de eigen bijdrage 5,10€ per uur ontvangen kraamzorg, 

Indien u een aanvullend pakket heeft, dan kan het zijn dat uw zorgkostenverzekeraar deze eigen bijdrage vergoed. Dit kunt u na vragen bij uw verzekeraar. 

Ook de kraamzorg die ik aan u geef als zelfstandig kraamverzorgster wordt compleet vergoed door de verzekeraar, ik breng uw aanvraag onder bij een organisatie voor zelfstandige kraamverzorgsters. Dus zorgen over vergoeding zijn niet nodig. 
Heeft u hierover vragen, neem dan gerust contact met mij op en ik zal u verder helpen. 


 U heeft recht op 49 uur kraamzorg als u borstvoeding gaat geven, gaat u kunstvoedinging geven dan krijgt u 45 uur kraamzorg. Deze uren worden  verdeeld over 8 dagen (dag 1 is de dag van de bevalling). Als er een medische indicatie is voor meer uren dan zal de verloskundige u van een nieuwe zorgindicatie voorzien. Bijvoorbeeld na een keizersnede of bij voedingsproblemen. Hiervoor zijn wettelijk vastgelegde protocollen waar  we de herindicatie op vastleggen.   De zorg kan maximaal uitgebreid worden tot 80 uur verdeeld over 10 dagen. 


Schrijf u wel optijd in voor kraamzorg. Liefst eigenlijk gelijk bij een positieve zwangerschapstest! Zodat u zeker bent van kraamzorg door Kraamzorg met Passie&Liefde.