Kosten kraamzorg

Kraamzorg wordt volledig vergoed door uw zorgverzekering. Er is alleen wel een wettelijke eigen bijdrage.  Deze is voor 2021 vastgesteld op 4,60€ per uur ontvangen kraamzorg.  

Indien u een aanvullend pakket heeft, dan kan het zijn dat uw ziektekostenverzekeraar deze eigen bijdrage vergoed. Dit kunt u na vragen bij uw verzekeraar. 

Ook de kraamzorg die ik aan u geef als zelfstandig kraamverzorgster wordt compleet vergoed door de verzekeraar, ik breng uw aanvraag onder bij een organisatie voor zelfstandige kraamverzorgsters. Dus zorgen over vergoeding zijn niet nodig. 
Heeft u hierover vragen, neem dan gerust contact met mij op en ik zal u verder helpen. 


Je hebt recht op 49 uur kraamzorg als u borstvoeding gaat geven, gaat u flesvoedinging geven dan krijgt u 45 uur kraamzorg. Deze uren worden  verdeeld over 8 dagen (dag 1 is de dag van de bevalling). Als er een medische indicatie is voor meer uren dan zal de verloskundige u van een nieuwe zorgindicatie voorzien. Bijvoorbeeld na een keizersnede of bij voedingsproblemen. Hiervoor zijn wettelijk vastgelegde protocollen waar  we de herindicatie op vastleggen.   De zorg kan maximaal uitgebreid worden tot 80 uur verdeeld over 10 dagen. 


Schrijf u wel optijd in voor kraamzorg. Liefst tussen week 10 en 14  van uw zwangerschap, zodat u zeker bent van kraamzorg door Kraamzorg met Passie&Liefde.