Bevalling.

 DE BEVALLING.

Indien u wenst thuis te bevallen, ben ik aanwezig bij de bevalling. Ik assisteer de verloskundige  bij het bevallingsproces en de eerste uren daarna. De verloslundige zal aangeven wanneer u mij mag bellen. Maar indien u het wenst en het fijn vind kunt u mij ook  eerder bellen, dit noemt men vroegtijdige inzet partusassistentie. Dit kunnen we alvast bespreken bij het intakegesprek wat u heeft rond uw 30e week zwangerschap. 

 

Wilt u poliklinsch bevallen dan mag ik in Gorinchem en Den Bosch wel mee naar het ziekenhuis en mag ik u daar begeleiden. In overige regio's maakt men gebruik van eigen personeel op de verloskamers. 

Bevalt u op medische indicatie in het ziekenhuis, dan mag ik helaas niet mee. Wel kunt u aan uw gynaecoloog vragen, indien u dat wenst, of ik mee mag komen voor foto's maken en dergelijke. Zeker bij een geplande keizersnede kan dit een mooie aanvulling zijn op de geboorte van uw kleintje! 

Ik volg elk jaar scholingen,om partusassistentie te mogen doen. Zowel voor accute situaties, als voor fysologische bevallingen. Dit zijn verplichte scholingen om mijn accreditatie voor partusassistentie te behouden!