Kraamzorg op maat!

Kraamzorg is individuele persoonlijke zorg in een tijd dat uw leven is veranderd. U bent ouders geworden van een mooi wondertje. De kraamweek is 1 van de mooiste weken, maar ook een die zeer ingrijpend is voor u.Daarom vind ik een klik tussen u en mij zeer belangrijk. Ik kom daarom graag eerst kennis maken, voordat u beslist of ik uw kraamverzorgster wordt. U kunt ten alle tijden vrijblijvend contact met mij opnemen, dan kijken we samen verder.

    Couveusenazorg

Ook is couveusenazorg een mogelijkheid van kraamzorg. Ligt uw kindje langer dan een week in de couveuse en is de kraamzorgperiode officieel voorbij, dan kan het zo zijn dat u recht hebt op couveusenazorg. Dit is zorgverzekeraar afhankelijk, dit zal u dan moeten navragen bij uw verzekeraar. 


Kraamzorg wensen

Uw wensen bespreken we samen tijdens het intakegesprek, wat plaats vind rond de 30e week zwangerschap. Uw wensen worden vastgelegd in het kraamdossier dat u dan van mij krijgt. Tijdens de kraamperiode kunnen uw wensen worden aangepast, of worden herzien naar uw behoefte. 


  veiligheid.

Als kraamverzorgster heb ik veiligheid hoog in het vaandel staan. Ik heb mijn ehbo- diploma incl reanimatie en aed. Ook ik heb het ehak-diploma incl kinderreanimatie en aed. En heb ik een apart reanimatiediploma natte baby in mijn bezit. 

Nazorg

Ik verleen ook nazorg, dit houdt in  dat u tot ongeveer 4 weken na geboorte mij altijd mag bellen of appen met vragen.  Na deze 4 weken gaat u naar het consultatiebureau, zij nemen dan de zorg over. Ook kom ik indien u dat wenst een week na afsluiting kraamweek nog een keer terug bij u. Ik weeg dan de baby nog een keer, toch fijn om een bevestiging te hebben dat uw kleintje het goed doet. Ook kunt u dan uw laatste vragen of onzekerheden nog een keer met bij bespreken. 
        Borstvoeding


 Als je kiest voor borstvoeding zal ik je gedurende de kraamweek daarbij begeleiden. Ik zal je de eerste dagen goed op weg helpen om de borstvoeding goed te kunnen laten slagen. Zo assisteer ik je bij de houdingen, de manier van aanleggen en geef ik adviezen/antwoord op vragen waar nodig.
Na de bevalling is het fijn voor jullie kindje om even (+- 1 uur) bij te komen en waar doet een baby dit het liefste? Juist! Bij zijn of haar mama. De vertrouwde hartslag, de stem, de warmte etc. In dit uur zal jullie kindje op zoek gaan naar de borst. Een mooi moment om daar gebruik van te kunnen maken! Uiteraard zal ik je hierbij helpen. ( bij thuis bevalling en of poliklinisch in het zkh , als ik mee mag) Wat is dat spannend zo’n eerste keer!
Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces. In de eerste week na de geboorte vraagt de borstvoeding veel tijd en geduld. Jullie mogen hier samen de tijd voor nemen om uiteindelijk een team te worden. Borstvoeding geven vergt veel doorzettingsvermogen maar met de juiste tips kom je al heel ver!
Ik ben opgeleid om een goede begeleiding te kunnen geven tijdens de borstvoeding. (Borstvoedingscertificaat) Ik probeer je met mijn kennis en ervaring, vertrouwen te geven zodat je bij het afsluiten van je kraambed zelfstandig kunt voeden en weet wat je kindje nodig heeft

         Flesvoeding

Mocht je flesvoeding gaan geven, ook dan krijg je veel uitleg en begeleiding. Soms is het zoeken naar de juiste fles, juiste houding, wel / niet boeren tussendoor, wel of niet meteen weer neerleggen. En ook hoe maak ik voeding en hoe veel mag jullie kleintje, ook hier krijg je uiteraard de juiste begeleiding in en zoeken we samen naar een ritme wat past bij jullie

Ongeacht welke voeding u ook gaat geven, voeding gegeven uit en met liefde is de beste voeding!